Coronamaatregelen

De maatregelen inzake het Coronavirus hebben een grote invloed op ons dagelijks leven en de clubwerking. Op deze pagina houden we jullie op de hoogte van wijzigingen in de richtlijnen. We doen er als club alles aan om de maatregelen nauwgezet op te volgen en samen dit virus te verslaan. 

12 mei 2021 Aanbeveling rond één hobby per kind niet meer van toepassing - Vanaf 12 mei vervalt de aanbeveling rond het kiezen van één hobby per kind. Vanaf nu kunnen kinderen weer deelnemen aan meerdere hobby's, echter wordt er vanuit de regering gevraagd om ook hier ons gezond verstand te gebruiken. Wij laten vanaf maandag 17 mei alle leden opnieuw toe in onze lessen, ook degenen die initieel voor een andere hobby hebben gekozen.

8 mei 2021 Outdoor sporten in groepen tot 25 personen opnieuw toegelaten voor alle leeftijden - Vanaf 8 mei zullen sporters van alle leeftijden terug outdoor mogen sporten in groepen tot maximaal 25 personen, waarbij ook contact toegelaten is indien noodzakelijk (indien niet nodig, vermijden we dit uiteraard). Dit geeft ons de mogelijkheid om voor nagenoeg alle leden terug outdoor lessen op te starten.

26 april 2021 Geleidelijke heropstart buitentrainingen leden vanaf 19 jaar - Voor de leden van 13 tot 18 jaar gaan er al een aantal lessen terug buiten door in groepen van maximaal 10 (exclusief trainer). De groepen die nog niet zijn heropgestart, zullen dit vanaf nu ook geleidelijk aan terug gaan doen. Vanaf 26 april mogen volwassenen vanaf 19 jaar terug in groepen van 10 personen (inclusief trainer) sporten. De afstandsregel van 1.5m geldt nog steeds. De trainers van de desbetreffende groepen brengen hun leden op de hoogte van de eventuele heropstart van de lessen die buiten gegeven zullen worden.

30 november 2020 Heropstart kinderen tot en met 12 jaar (met uitzondering van peuters) -  Hoewel het coronavirus nog sterk aanwezig is, bekeken we of een gedeeltelijke heropstart mogelijk is in onze club. Het aantal besmettingen is momenteel vergelijkbaar met de periode vlak voor de sluiting in oktober en de cijfers zijn in dalende lijn, wat een belangrijk verschil is met enkele weken geleden. De huidige protocollen van Stad Antwerpen en de Gymnastiekfederatie Vlaanderen laten het toe de gymhal te heropenen voor onze jongere leden. Stad Antwerpen heeft bovendien sinds deze week de verplichte regel van 1.5m versoepeld. Op basis hiervan werd er weloverwogen beslist te herstarten in onze club vanaf maandag 30 november voor kinderen tot en met 12 jaar (met uitzondering van peutergym). 

In deze beslissing nemen we mee in overweging dat in de donkere herfst– en winterperiode en tijdens deze langdurige coronapandemie al onze jonge kinderen een sportieve uitlaatklep kunnen gebruiken in een coronaveilige omgeving. 

Voor leden vanaf 13 jaar en de volwassenen blijven we aanmoedigen om thuis fit en in beweging te blijven, er worden online alternatieven aangeboden voor verschillende groepen, ook leuke oefeningen kan je vinden op de website en de gymfederatie organiseert regelmatig live sportsessies!

21 november 2020 Sportclubs heropening - Het bestuur is volop bezig te evalueren of, en eventueel wanneer, we een heropstart kunnen doen voor de kinderen tot en met 12 jaar. Hoewel sommige sportclubs terug startten op basis van het laatste Ministerieel Besluit, legde Stad Antwerpen tot op heden de maatregel op om verplicht op 1.5 m afstand te trainen, wat niet haalbaar is voor onze jonge gymnasten. 

Ondanks de curve een dalende trend heeft ingezet, is het coronavirus nog steeds sterk aanwezig en tonen de besmettingscijfers een veel hoger aantal gevallen, vergeleken met het tijdstip van heropening tijdens de eerste golf. Met het recent openen van de scholen willen we dus zeker afwachten wat het effect hiervan is op de coronacijfers in de komende dagen. De gezondheid van al onze leden, ouders, trainers en medewerkers is voor ons van het grootste belang. We evalueren dit opnieuw op donderdag 26 november, en informeren jullie dan verder over een mogelijke heropstart. 

23 oktober 2020 Aangescherpte maatregelen sportsector - Na het invoeren van code oranje op 14 oktober werden er op 23 oktober nog extra maatregelen aangekondigd voor de sportsector. Deze hebben echter geen invloed op de lessen en voorlopig gaan alle lessen nog door volgens de richtlijnen onder code oranje. 

18 oktober 2020 Sluiting cafetaria -Sportkantines zijn voor de wet een café en daarom sluiten we vanaf maandag 18 oktober de cafetaria voor 4 weken. Houd er rekening mee om uw kinderen niet te vroeg af te zetten zodat wachten in de inkomhal vermeden kan worden, en kinderen meteen de zaal in kunnen en kom uw kinderen tijdig ophalen na de les. Herinnering - ze brengen best een rugzak/sporttas mee om hun spullen op te bergen (gezien de kleedkamers gesloten zijn). Club t-shirts kunnen aangekocht worden bij een bestuurslid. Er zijn geen ouders toegelaten in de gymhal tijdens de lessen. 

14 oktober 2020 Code oranje - Vanaf woensdag 14 oktober schakelen we zoals overal in de sportsector over op code oranje en dit voor zeker een maand. Hiervoor zijn enkele belangrijke nieuwe maatregelen van toepassing. De belangrijkste wijziging is dat door 12+ jarigen indoor enkel contactloos kan gesport worden. Klik hier om alle extra richtlijnen na te lezen. Laten we allen samen deze richtlijnen nauwgezet opvolgen om coronaproof te kunnen blijven sporten bij Deugd en Moed, maar vooral om de stijgende curves te doen buigen.

18 september 2020 Positieve coronatest? - Iemand test positief, wat nu? Klik hier

26 augustus 2020 Code geel aan start seizoen - Om de sportsector zo goed mogelijk te ondersteunen in de opstart van het nieuwe seizoen werd, analoog naar het onderwijs, een systeem met kleurencodes voor de sport uitgewerkt. Deze codes staan voor de ernst van de Coronasituatie in ons land op dat moment en dus ook voor welke maatregelen er op dat moment zullen gelden. We starten het seizoen in code geel en alle nodige maatregelen voor een coronaveilige sportomgeving worden uitgewerkt. Inschrijvingen voor het nieuwe seizoen verlopen online/telefonisch (klik hier).

Klik hier om na te lezen hoe we bij Deugd en Moed code geel toepassen. 

6 juni 2020 Heropstart sportsector - Op de Nationale Veiligheidsraad van 3 juni werd beslist indoor sporten toe te laten vanaf maandag 8 juni. Gezien we overtuigd zijn dat het hervatten van lessen - ook op het einde van het seizoen- een boost kan zijn voor onze leden en trainers, zowel op sportief, mentaal als sociaal vlak, zijn we er vol enthousiasme ingevlogen om het heropstartplan (klik hier) binnen de club uit te werken en praktisch op punt te stellen. Tijdens het weekend werd er hard gewerkt om de gymhal volledig coronaproof te maken en is er een filmpje gemaakt met instructies over het verloop voor en na de les. Bekijk dit via volgende link: https://youtu.be/Z_8jWaOYQ98

18 mei 2020 Outdoor sporten  - We kunnen nog niet in actie schieten met de reguliere lessen, maar vanaf maandag 18 mei worden georganiseerde outdoor sportactiviteiten met maximaal 20 personen (inclusief sportbegeleiders) toegelaten. Dit werd beslist door de Nationale Veiligheidsraad op woensdag 13 mei. De onderlinge afstand van 1,5 meter tussen de sporters dient bij het sporten nog steeds gegarandeerd te worden. Ook de regel inzake de nodige handhygiëne vóór en na het sporten alsook het ontsmetten van het sportmateriaal blijft van kracht.

27 april 2020 D&M @home  - Ook de g-gym trainers steken een leuke workout in elkaar voor de g-gymmers (maar iedereen mag uiteraard meedoen). Klik hier.  

18 april 2020 Stay Safe vanwege het bestuur - Exact 2 jaar geleden konden we starten met de eerste lessen in onze nieuwe gymhal. Een fantastisch gevoel .. en onze club blijft groeien met nu al meer dan 850 leden op de teller. Voorlopig kunnen we even niet terecht in de zaal, vermits de coronamaatregelen verlengd zijn, en het is onduidelijk of dat dit seizoen nog zal lukken. Als bestuur willen we jullie aanmoedigen om te blijven sporten en dagen onze lesgevers hun groepen uit met filmpjes om te bewegen. Klik hier

5 april 2020 Speciale corona-editie 't flikflakske - Sinds 12 maart werden de lessen afgelast en ging op advies van de overheid en gymnastiekfederatie de gymhal dicht naar aanleiding van de coronamaatregelen. Dit werd verlengd tot zeker 19 april. We vinden dit erg jammer voor al de leden, trainers, D&M community, ... we zaten midden in een top-seizoen, een jubileumjaar, een fantastisch wedstrijdseizoen, ... Er werd een speciale corona-editie van 't flikflakske uitgebracht (zie onder downloads op de website) en bezorgen we onze leden tips en inspiratie om samen te blijven bewegen. 

12 maart 2020 Aflassen van de lessen - Op advies van minister van sport Ben Weyts en de Vlaamse gymnastiekfederatie worden alle trainingen afgelast tot en met 31 maart.