Freerunning/Parkour

Freerunning/Parkour
Doelpubliek: voor jongens en meisjes vanaf het 3de leerjaar

Spectaculaire sprongen en tricks! Ben je een jongere op zoek naar een sportieve uitdaging? Freerunning/Parkour bij Deugd en Moed ... vast iets voor jou! Je hebt het vast wel gezien op straat: jongeren die verschillende gymnastische sprongen, swings, flips, … gebruiken om verschillende obstakels te overwinnen. Deze jongeren beoefenen een sport die freerunning en parkour wordt genoemd. Hierbij worden gymnastische technieken gebruikt om zo snel mogelijk van punt A naar punt B te geraken.  

     

Vragen over freerunning/parkour via freerunning@deugdenmoed.be

Expertgroep freerunning

Op enkele jaren tijd is de freerunningafdeling uitgegroeid tot een bloeiende discipline met een 100-tal leden in onze club. Om deze discipline verder uit te bouwen, richten we vanaf dit seizoen de “Expertgroep freerunning” op. De expertgroep freerunning is bedoeld voor ervaren freerunners die zelfstandig kunnen trainen. We werken samen aan nieuwe bewegingen, en hopelijk krijg je onder andere de ‘swing dubbel gainer, wall spin pole spin, dubbel kong, 360° wall run, angel/devil drop, double slide flip’ helemaal onder de knie. Ook zal er gewerkt worden aan gesynchroniseerd bewegen om met deze expertgroep uit te groeien tot een cool freerunning demoteam! 

Voor wie? In de expertgroep verwachten we dat je start met een gevorderd niveau op fysiek vlak en al een basis aangelegd hebt in het recreatief freerunnen. De groep staat open voor alle leeftijden vanaf het 3de leerjaar, maar is niet weggelegd voor iedereen. Om te peilen naar je skillset, wordt er een testmoment georganiseerd. Wie geslaagd is, kan dan inschrijven voor deze expertgroep.

Testmoment Expertgroep Freerunning

Tijdens het testmoment zullen de trainers polsen naar je motivatie, enthousiasme en attitude en je ook enkele “moves” laten uitvoeren (waaronder Swing pre naar rail - Dubbel kong - Side flip, front flip, back flip - Standing pre op hoogte - Balance op rail - Bring Sally Up - Swing gainer - 10 verschillende vaults - Kong pre gelijke hoogte - 4 climb-ups in 1 minuut)

Wanneer? 18 september 2021, 18.00u-19.30u

Waar? in de gymhal, Oorderseweg 83, 2180 Ekeren

Inschrijven voor dit testmoment kan via het formulier op volgende link: twizzit.com/go/DMEfreerunningexpert