Heropstart voor kinderen tot en met 12 jaar (behalve peuters) vanaf maandag 30 november!

Hoewel het coronavirus nog sterk aanwezig is, bekeken we of een gedeeltelijke heropstart mogelijk is in onze club. Het aantal besmettingen is momenteel vergelijkbaar met de periode vlak voor de sluiting in oktober en de cijfers zijn in dalende lijn, wat een belangrijk verschil is met enkele weken geleden.  

De huidige protocollen van Stad Antwerpen en de Gymnastiekfederatie Vlaanderen laten het toe de gymhal te heropenen voor onze jongere leden. Stad Antwerpen heeft bovendien sinds deze week de verplichte regel van 1.5m versoepeld.

Op basis hiervan werd er weloverwogen beslist te herstarten in onze club vanaf maandag 30 november voor kinderen tot en met 12 jaar (met uitzondering van peutergym).

Hierbij gelden alle vorige richtlijnen om een coronaveilige omgeving te garanderen en daarom hebben we ook het uurrooster aangepast voor groepen die opstarten, om zo de contacten rond de gymhal te beperken (zie hier in bijlage).

In deze beslissing nemen we mee in overweging dat in de donkere herfst– en winterperiode en tijdens deze langdurige coronapandemie al onze jonge kinderen een sportieve uitlaatklep kunnen gebruiken in een coronaveilige omgeving. Uiteraard blijft het voor ieder een eigen beslissing om al dan niet terug te komen sporten bij Deugd en Moed.

De heropstart kan echter nog niet voor jongeren vanaf 13 jaar of volwassenen. Voor onze leden vanaf 13 jaar moedigen we aan om thuis fit en in beweging te blijven. Verschillende groepen krijgen online alternatieve lessen, ook via onze website kunnen jullie leuke bewegingsoefeningen vinden om thuis te doen, en de gymfederatie organiseert geregeld live sessies via facebook.

Blijf volhouden, en we hopen dit virus samen zo snel mogelijk klein te krijgen!

BijlageGrootte
PDF icon brief leden heropstart 30 november.pdf382.25 KB