Peuter-/Kleutergym

Peutergym
Doelpubliek: vanaf 20 maanden tot 3 jaar (onder begeleiding van mama, papa, grootouder, ...)

In deze les worden onze allerjongste gymnastjes uitgenodigd om samen met mama,papa, grootouder, ... mee te komen turnen in onze club onder leiding van 2 ervaren trainsters. We werken vooral rond coördinatie en behendigheid en door middel van een uitdagend opgebouwd parcours en leuke oefeningen worden onze peuters (en mama / papa/ grootouder) zich bewust van hun eigen kunnen en lichaam. Het wordt een speels en ontspannen sportuurtje!

Opgelet - peutergym wordt in 2 reeksen van 12 lessen/halfjaarlijks georganiseerd. Dit geeft de mogelijkheid om eventueel over te schakelen naar kleutergym of later in het seizoen nog aan te sluiten. Het is belangrijk om opnieuw apart in te schrijven voor de tweede reeks indien u verder doet met peutergym of anders in te schrijven voor de kleutergym. 

       

 

Kleutergym
Doelpubliek: 1ste-3de kleuterklas (vanaf 3 tot 6 jaar)

Beweging is voor de ontwikkeling van kleuters zeer belangrijk. Op een speelse wijze worden de basisvaardigheden van het turnen bijgebracht. We spreken nog niet over echt "turnen", wel over het inoefenen van bewegingsvaardigheden: duikelen, rollen, springen, balanceren, klauteren, ... Kleuters worden ingedeeld volgens geboortejaren/kleuterklas. Kleuters die in de loop van het seizoen 3 jaar worden, kunnen starten vanaf de dag dat ze hun derde verjaardag vieren. Voor 3 jaar kunnen ze eventueel deelnemen aan de peutergym. 

 

    

Klik hier om het uurrooster te bekijken.