Peuter-/Kleutergym

Peutergym
Doelpubliek: vanaf 20 maanden tot 3 jaar (onder begeleiding van mama, papa, grootouder, ...)

In deze les worden onze aller jongste gymnastjes uitgenodigd om samen met mama, papa, grootouder, ... mee te komen turnen in onze club onder leiding van onze ervaren trainers die de peuters een leuke uitdaging geven om te klimmen, rollen, springen, .... We werken vooral rond coördinatie en behendigheid en door middel van een uitgebreid opgebouwd parcours en leuke oefeningen worden onze peuters (en mama/papa/grootouder) zich bewust van hun eigen kunnen en lichaam. Het wordt een speels en ontspannen sportuurtje!

       

 

Kleutergym
Doelpubliek: 1ste-3de kleuterklas (vanaf ° 2018)

Beweging is voor de ontwikkeling van kleuters zeer belangrijk. Op een speelse wijze worden de basisvaardigheden van het turnen bijgebracht. We spreken nog niet over echt "turnen", wel over het inoefenen van bewegingsvaardigheden: duikelen, rollen, springen, balanceren, klauteren, ... Kleuters worden ingedeeld volgens geboortejaren/kleuterklas. Kleuters die in de loop van het seizoen 3 jaar worden, kunnen starten vanaf de dag dat ze hun derde verjaardag vieren. Het is een leuke, actieve en leerrijke beleving voor elke kleuter aan de hand van de vele kleutermodules en een uitdagend bewegingparcours opgesteld door onze enthousiaste lesgevers. 

    

Kleutergym plus

In deze groep zal er gewerkt worden aan basisturnen, met meer uitdaging op turntechnisch vlak, zoals het aanleren van radslag, handstand, ... en met de bedoeling om nadien eventueel door te stromen naar een wedstrijdafdeling.

Doelpubliek: Gemotiveerde kleuters uit de 3de kleuterklas die het doel hebben om later aan wedstrijdgymnastiek te doen. Er zijn geen selecties nodig, inschrijving gebeurt tijdens de inschrijvingsmomenten, met een maximum van 20 leden.

Deelname in deze groep wil niet zeggen dat je nadien automatisch doorgaat naar een wedstrijddiscipline. Hiervoor geldt nog steeds selectie via de testmomenten. Het is toegelaten, maar niet verplicht, om een combinatie te maken van een kleutergymgroep en de plus-groep.

In de kleuterlessen gaan we vanaf seizoen 2020-2021 ook aan de slag met het Kidiesprogramma. Dit is een programma ontwikkeld door de gymnastiekfederatie, een bron van inspiratie voor een gevarieerde en gestructureerde aanpak in de kleutergymlessen, met als doel élke kleuter in actie te brengen tot een leven lang sporten! 

Met vragen of opmerkingen over de lessen kan u terecht bij de afdelingsverantwoordelijke Cato Moons, via kleutergym@deugdenmoed.be

Klik hier om het volledige uurrooster voor peuter- en kleutergym te bekijken.