Testmomenten voor wedstrijddisciplines

Men kan slechts toetreden tot onze gespecialiseerde turngroepen (acrogym, trampoline, tumbling) via een testmoment. 

Tijdens het testmoment kunnen gymnasten die zich verder willen specialiseren zich laten testen door de trainers van de tumbling-, de trampoline- en/of de acro-groepen. Zij kijken dan of de gymnast geschikt is voor een specialisatie in de turnsport. Op het testmoment wordt niet zozeer getest wat de gymnast al kan, maar wordt er gekeken naar een aantal basisvaardigheden zoals coördinatie, lenigheid, kracht en sprongkracht,… Kortom, er wordt gekeken hoe snel de gymnast kan bijleren.

Wanneer? 

 • Acrogym         woensdag 1 september 2021 | 17.30u-19.00u
 • Trampoline     donderdag 2 september 2021 | 18.00u-19.30u
 • Tumbling         vrijdag 3 september 2021 | 18.00u-19.30u 

Voor wie? 

ACROGYM

Ben je gebeten door de acromicrobe en heb je talent? Kom dan zeker langs op het testmoment.
Het testmoment acrogym staat open voor meisjes en jongens* die aan competitie-acrogym wensen te doen. We onderscheiden 2 categorieën:

 • Bovenpartners: meisjes (en jongens*) van de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar (schooljaar 2021-2022).
  Voor acro dien je lenig te zijn en ben je klein en fijn van gestalte. Meisjes uit het 2de  leerjaar die voldoende vormspanning en al wat turnervaring hebben, zijn ook nog welkom op het testmoment.
 • Onderpartners: meisjes en jongens vanaf het 5de leerjaar (schooljaar 2021-2022).
  Een onderman is naast sterk ook lenig. De houding van een onderman is erg belangrijk en als je op deze leeftijd start, heb je al turnervaring. Kinderen die slechts in het 4de leerjaar zitten, maar behoorlijk sterk zijn, mogen gerust komen testen.

*Wat betreft jongens: jongens mogen ook acrogym doen, maar momenteel hebben we geen mannelijke onderpartners. Jongens komen in wedstrijdcategorieën alleen voor bij mannen paar, gemengd paar (mannelijke onderpartner, vrouwelijke bovenpartner) en heren 4. Wij kunnen dus alleen een jongen als bovenman selecteren als er ook een geschikte onderman gevonden wordt.

TRAMPOLINE

Ben je sportief en spring je graag trampoline, dan is dit je kans om dit in competitieverband te doen! Deugd en Moed organiseert een testmoment voor haar afdeling trampoline-wedstrijd. Het testmoment trampoline staat open voor meisjes en jongens die aan competitie-trampoline en dubbele minitrampoline wensten te doen. We onderscheiden 2 selectiecategorieën: 

 • meisjes en jongens van de 3de kleuterklas tot meisjes en jongens van maximum 10 jaar.
 • meisjes en jongens ouder dan 10 jaar kunnen uitzonderlijk mee testen mits ruime ervaring (in clubverband en/of competitie) in trampoline en/of dubbele minitrampoline.

 

TUMBLING

Zijn flikreeksen, tempen, salto’s en schroeven je grote droom? Ben je gebeten door de wedstrijdmicrobe? Grijp dan je kans op het testmoment Tumbling. Het testmoment Tumbling staat open voor alle meisjes en jongens die aan competitie-tumbling wensen te doen. We onderscheiden 2 categorieën:

 • Jongens en meisjes van de 3de kleuterklas en 1ste en 2de leerjaar:
  Zij kunnen voor het testmoment inschrijven zonder voorgesprek en basis is als dusdanig niet vereist.
 • Jongens en meisjes vanaf het 3de leerjaar:
  Aangezien de voorbereiding op competitie tumbling al vroeg begint en de eerste wedstrijden op 9 jaar starten, verwachten we van oudere kinderen al een zekere basis. Kinderen vanaf het 3de leerjaar kunnen inschrijven maar zullen voor het testmoment worden gecontacteerd door onze trainers om te polsen naar hun gymnastiekverleden en basis. Indien akkoord wordt gegeven tijdens voorafgaand gesprek, worden ze ook verwacht op het testmoment.

 

Waar? De testmomenten gaan door in Gymhal Hagelkruispark, Oorderseweg 83, Ekeren. 

Hoe inschrijven voor een testmoment?
Het is verplicht om je vooraf in te schrijven voor het testmoment(en) van je keuze. Dit kan door het formulier in te vullen via volgende link (opgelet: dit formulier werkt niet via internet explorer, gebruik een andere browser) -> twizzit.com/go/DMEtestmoment

of dit op te geven tijdens de inschrijvingsmomenten voorafgaand aan het testmoment. Vermeld zeker de naam van de gymnast, de geboortedatum, de groep waarin de gymnast nu turnt en de discipline waarvoor de gymnast komt testen (tumbling, trampoline en/of acrogym). 

Hoe verloopt het na selectie? Als de trainers na het testmoment akkoord gaan om de gymnast toe te laten, wordt hij/zij uitgenodigd voor enkele proeflessen. Zo krijgt de gymnast de kans om te proeven van de discipline waarvoor hij/zij voorlopig geselecteerd is en krijgen de trainers de kans om de vorderingen over enkele lessen te bekijken en het potentieel van de gymnast beter in te schatten. Na de proeflessen wordt dan beslist of de gymnast kan starten in de gespecialiseerde groepen.