Testmomenten voor wedstrijddisciplines

Men kan slechts toetreden tot onze gespecialiseerde turngroepen (acrogym, trampoline, tumbling) via een testmoment. 

Tijdens het testmoment kunnen gymnasten die zich verder willen specialiseren zich laten testen door de trainers van de tumbling-, de trampoline- en/of de acro-groepen. Zij kijken dan of de gymnast geschikt is voor een specialisatie in de turnsport. Op het testmoment wordt niet zozeer getest wat de gymnast al kan, maar wordt er gekeken naar een aantal basisvaardigheden zoals coördinatie, lenigheid, kracht en sprongkracht,… kortom er wordt gekeken hoe snel de gymnast kan bijleren.

Wanneer? 

Testmomenten voor seizoen 2019-2020 worden per discipline georganiseerd op:

  • Tumbling: dinsdag 3 september - 18.00u-19.30u
  • Acrogym:  woensdag 4 september- 18.00u-19.00u
  • Trampoline: donderdag 5 september - 18.00u-19.00u

Extra testmoment voor de 3 disciplines op 21 september. 

Voor wie? 

  • Tumbling: vanaf derde kleuterklas tot en met het vierde leerjaar, uitzonderingen worden op basis van het turntechnisch niveau toegestaan 
  • Acrogym - bovenpartners vanaf tweede kleuterklas tot en met tweede leerjaar, onderpartners vanaf het vierde leerjaar
  • Trampoline - vanaf derde kleuterklas

Waar? De testmomenten gaan door in Gymhal Hagelkruispark, Oorderseweg 83, Ekeren. 

Hoe inschrijven voor een testmoment?
Het is verplicht om je vooraf in te schrijven voor het testmoment(en) van je keuze. Dit kan door het formulier in te vullen via volgende link (voor het extra testmoment op 21 september):

https://tinyurl.com/extratestmoment21sep

of dit op te geven tijdens de inschrijvingsmomenten voorafgaand aan het testmoment. Vermeld zeker de naam van de gymnast, de geboortedatum, de groep waar de gymnast nu turnt en de discipline waarvoor de gymnast komt testen (tumbling, trampoline en/of acrogym). 

Hoe verloopt het na selectie? Als de trainers na het testmoment het zien zitten om met de gymnast te werken, word je uitgenodigd voor enkele proeflessen. Zo krijgt de gymnast de kans om te proeven van de discipline waarvoor hij/zij voorlopig geselecteerd is en krijgen de trainers de kans om de vorderingen over enkele lessen te bekijken en het potentieel van de gymnast beter in te schatten. Na de proeflessen wordt dan beslist of de gymnast kan starten in de gespecialiseerde groepen.