Volg hier het Europees Kampioenschap DMT van Jelle Massart in Sochi (Rusland) > UPDATE:Jelle behaalt 8ste plaats in finale

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees Kampioenschap trampoline, DMT en tumbling door. Jelle Massart wist zijn selectie te behalen en zal aantreden in DMT Seniores Heren. We wensen hem heel veel succes toe. 

Update 2 mei: Het EK is afgelopen. Vandaag kwamen maar liefst 7 gymnasten van de Belgische delegatie in actie tijdens de finales tumbling en DMT waaronder Jelle Massart. Zijn eerste reeks liep niet volledig zoals gehoopt, maar hij sprong nog een mooie tweede reeks, goed voor een 8ste plaats!

Wat een knappe prestatie op dit EK, een unieke en leerrijke ervaring voor Jelle ... en als de jongste deelnemer in de DMT finale nog een veelbelovende (internationale) toekomst.

P.S. De Belgen komen met 3 medailles naar huis: Tachina goud in tumbling seniores, Brent zilver in DMT juniores en het dames team tumbling met brons. Proficiat aan Jelle, de volledige Belgische delegatie en hun coaches!

Update 29 april:  Fantastisch nieuws, Jelle gaat naar de finale op het EK DMT!!!

Met twee spectaculaire reeksen voor een totaal van 73.400 punten (36.000 & 37.400) in de voorronde verzilverde hij een plaats in de finale die dit weekend op 2 mei doorgaat. Gefeliciteerd aan Jelle en zijn trainers ... wat een topprestatie!

Update 27 april: Het EK zal live te volgen zijn vanop afstand via de Livestream op https://www.youtube.com/user/trampolineru en de live resultaten op volgende link: live scoring.

Jelle heeft de eerste trainingen achter de rug en dat verliep goed! Hij stuurde ons nog enkele foto's toe van de indrukwekkende zaal en het team DMT gymnasten seniores. 

   

Update 26 april: Jelle is samen met de Belgische delegatie goed aangekomen in Sochi. Lees het artikel met het programma voor deze week hier

Op deze pagina kunnen jullie zijn EK volgen. 

  • Vertrek met de delegatie naar Sochi: zondag 25 april
  • Voorrondes: donderdag 29 april om 14u20
  • Finale: zondag 2 mei

Voor hij vertrok op zondag 25 april gaf hij nog een interview in GvA. Je kan het artikel hier nalezen.