Volwassenen en senioren

Recreatief turnen
Doelpubliek: volwassenen (vanaf 5de middelbaar)

Al turnend blijf je in conditie. Zowel kracht en lenigheid als evenwicht en coördinatie komen aan bod. Alle spieren worden geoefend, dus zeker ook de buik- en bilspieren. Anderhalf uur is zo voorbij, want we maken de les niet alleen in- maar ook ontspannend. Wie ‘echt’ wil turnen, vindt hier zeker zijn gading en daarvoor hoef je zeker geen topturnster/er (geweest) te zijn. Op een veilige en verantwoorde manier kan je (opnieuw) genieten van salto's, flikflak, buikdraai, kip, handenstand, overslag,... Plezier verzekerd!

Dance mix workout
Doelpubliek: vanaf 18 jaar tot ...

Je danst op populaire hits die hoog in de hitlijsten staan, klanken die te horen zijn in de meest trendy discotheken over de hele wereld, de beste classics uit de 80’s en 90’s en natuurlijk de meest swingende Latin beats. Dit maakt deze Dance Mix Workout tot een workout die ultrafun en gezellig is. Elke les is levendig, uniek en afwisselend.

BBB
Doelpubliek: vanaf 18 jaar tot …

Zin om elke week stevig wat calorieën te verbranden en/of spieren te versterken? Dan ben je bij onze BBB aan het goede adres. Het eerste half uur is het zweten geblazen tijdens het cardiogedeelte. Het volgende half uur ligt het accent op spierversterking van B(uik) B(illen) en B(orsten). En om af te sluiten, maken we nog tijd voor stretching, zodat je de volgende dag zonder spierpijn opstaat. Instappen kan dan ook op elk ogenblik en een les missen is geen probleem.

Total Body Conditioning
Doelpubliek: vanaf 18 jaar tot …

Total Body Conditioning is een mix van aerobics en spierversterkende oefeningen op muziek. Tijdens deze lessen worden bepaalde spiergroepen voortdurend en voor een langere tijd getraind. Dit zorgt ervoor dat het lichaam beter in staat wordt gesteld om zuurstof op te nemen en te transporteren. Met andere woorden: het lichaam wordt fitter! De lessen starten altijd met een opwarming. Hierna wordt door verschillende oefeningen het uithoudingsvermogen getraind, om daarna af te sluiten met een cooling down. Het is een energieke training: hard werken en lekker zweten, maar vooral ook veel plezier!

Heren Volleybal en Conditie 
Doelpubliek: Heren vanaf 6de middelbaar tot …

Met behulp van banken, ballen, sportramen, touwen, enz. of gewoon met je eigen lichaam als 'ballast' werk je je gedurende een uur in het zweet. Geen spiertje krijgt de kans te rusten. Zo houd je je conditie op peil. Hierna leeft deze vrolijke bende zich nog een uurtje uit tijdens het volleyballen. Verwacht hier geen technische hoogstandjes of tactische richtlijnen. Wel prettig samen-spelen. Winnen is echt niet belangrijk. Alhoewel...

Ochtendgym
Doelpubliek: Volwassenen, met aparte groep voor 55+

Het is geen geheim dat bewegen belangrijk is, zowel voor jongeren als voor ouderen. Op zoek om op een aangename manier fit te blijven? Voor ochtendgym 55+ doen we vooral spierversterkende oefeningen op aangepaste muziek gecombineerd met stretch oefeningen. Sport gemotiveerd samen met andere 55-plussers en blijf gezond dankzij gymnastiek! De tweede ochtendgym-groep staat open voor alle volwassenen. Het tempo ligt iets hoger en alle spiergroepen komen aan bod. Ook hier starten we onze dag fit en ontspannend tijdens dit uurtje conditiegym.