Wedstrijdgymnastiek

Acrogym
Doelpubliek: 3de kleuterklas tot ….
Selectie vereist

Acrogym staat voor acrobatische partneroefeningen; het is géén toestelturnen, maar wel een geheel van vluchtelementen zoals salto's werpen, houdingen en piramides op een mattenvloer, meestal uitgevoerd met 2, 3 of 4 partners en altijd op muziek. Evenwicht, spanning en een flinke dosis ritmisch gevoel zijn noodzakelijk en samenwerking is een must. Acrogym gaat samen met langematspringen omdat een acro-oefening steeds enkele tumblingreeksen omvat. In deze groep kan je niet direct instappen. De lesgever beslist over toegang en doorstroming naar een ander niveau. Als je van deze groep deel wil uitmaken, verwachten we een verregaande inzet en goede resultaten!

      

Tumbling 
Doelpubliek: 3de kleuterklas tot …
Selectie vereist

Tumbling is een aaneenschakeling van makkelijke en moeilijkere turnoefeningen op de mat. De oefeningen zoals salto's, flikflak, temp-salto's, schroeven, ... worden in een reeks uitgevoerd op een verende baan die je extra springkracht bezorgt. In deze groep kan je niet direct instappen. De lesgever beslist over toegang en doorstroming naar een ander niveau. Als je van deze groep deel wil uitmaken, verwachten we een verregaande inzet en goede resultaten!

      

Trampoline
Doelpubliek: 3de kleuterklas tot …
Selectie vereist

In deze discipline starten de springers met de basissprongen op de dubbele mini en grote trampoline. Als ze deze bewegingen perfect beheersen en de combinatieoefeningen onder de knie hebben, gaan ze verder met de spectaculaire luchtsprongen zoals de salto’s. De gevorderde springers gaan nog een stapje verder met het trainen van dubbele salto’s en saltoschroeven. In deze groep kan je niet direct instappen. De lesgever beslist over toegang en doorstroming naar een ander niveau. Als je van deze groep deel wil uitmaken, verwachten we een verregaande inzet en goede resultaten!